preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Valentin Klarin" Preko

Login
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

e-dnevnik

Upis u srednju školu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 3. 2011.

Ukupno: 354305
Ovaj mjesec: 5963
Ovaj tjedan: 45
Danas: 45
vijesti
GLOBE program predstavljen dječjim vrtićima grada Zdara
Jasminka Dubravica / datum: 16. 5. 2024. 22:37

Sunčani ponedjeljak ujutro donio je veselje i edukaciju u park Vruljica, gdje su se mentorice i učenici pet zadarskih GLOBE škola susreli s predškolcima dječjih vrtića Ribica, Tratinčica, Žuto pače, Maslačak i Golubica. Cilj susreta bio je kroz igru upoznati najmlađe s GLOBE programom i potaknuti globalno učenje za dobrobit okoliša.

Pod budnim okom profesorice Marijane Škunce-Vrkić iz Srednje medicinske škole Ante Kuzmanića, djeca su istraživala vodu potoka Vruljica tražeći mikroplastiku. Na sreću, nisu je pronašli, ali su otkrili razne jednostanične alge i nekoliko predstavnika makrozoobentosa, što je izazvalo veliko oduševljenje među malim istraživačima.

Profesorica Zrinka Klarin iz OŠ Šime Budinića vodila je radionicu pod nazivom “Oblaci na hrpice”, tijekom koje je djeci objasnila procese formiranja oblaka i njihove vrste. Inspirirana učenjem, djeca su izradila prekrasan plakat sa svojim crtežima zamišljenog oblačnog neba.

Predškolci su naučili razliku između visokih i niskih biljaka u šumici te o biljnom pokrovu pod njihovim nogama zahvaljujući profesorici Marini Sambolek iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole. Djeca su rado podijelila priče o biljkama koje rastu u njihovim vrtovima, vrtovima susjeda i baka.

Profesorica Irina Kozličić Juraga iz OŠ Zadarski otoci postavila je zanimljiva pitanja poput: “Možemo li očistiti blatnjavu vodu?” i “Pijemo li vodu koju su pili i dinosauri?” Djeca su saznala da je odgovor na oba pitanja potvrdan, a zatim su izrađivali jednostavne pročišćivače za vodu koristeći boce, šljunak i pijesak.

Uz pomoć profesorice Jasminke Dubravica iz OŠ Valentin Klarin, mališani su pomoću termometara provjeravali je li stablo, tlo, kamen ili voda topla ili hladna.

Druženje u parku završilo je veselo, uz puno smijeha, na ljuljačkama i klackalicama, gdje su se djeca opustila nakon zanimljivih i edukativnih radionica.

Ovaj događaj uspješno je približio GLOBE program najmlađima, potičući njihovu znatiželju i ljubav prema okolišu kroz igru i praktično učenje.Sunčani ponedjeljak ujutro donio je veselje i edukaciju u park Vruljica, gdje su se mentorice i učenici pet zadarskih GLOBE škola susreli s predškolcima dječjih vrtića Ribica, Tratinčica, Žuto pače, Maslačak i Golubica. Cilj susreta bio je kroz igru upoznati najmlađe s GLOBE programom i potaknuti globalno učenje za dobrobit okoliša.

 


[OPŠIRNIJE]Međužupanijska smotra GLOBE programa regije JUG
Jasminka Dubravica / datum: 10. 4. 2024. 22:32

9. travnja u  Splitu održana je Međužupanijska smotra GLOBE programa. Naši globovci Nino, Vito I jakov predstavili su rad GLOBE skupine u našoj  školi. Škola domaćin bila je Zdrastvena škola Split.


[OPŠIRNIJE]Green down
Jasminka Dubravica / datum: 30. 11. 2023. 22:46

I ove godine globovci naše škole sudjelovali su u fenološkom projektu - Green down - Autumn 2023 . Za naš rad dobili smo i priznanje.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju